ısı ve ses yalıtımı için tercih edilen yöntemlerden birisidir.

Dış cephe kaplama, ısı ve ses yalıtımı için tercih edilen yöntemlerden birisidir. Dış cephe kaplaması için kullanılan malzemeler ısı iletim direncini artırması ve ısı geçişini azaltması için kullanılırlar. Yalıtımı bir bütün olarak ele almak, uygulanacak olan tüm işlemlerin eksiksiz yapılması gerekir. Binalarda ısı transferinin en çok görüldüğü yerlerde dış cephe kaplama işlemi yapıldıktan sonra, ciddi faydalar görülmektedir.

Gelişen teknoloji ile birlikte binaların yalıtımları ve estetik görünümleri için onlarca dış cephe kaplama çeşidi üretilmiştir. Yapıların dış cephelerine monte edilebilen tüm bu kaplama çeşitleri hafif olmaları nedeni ile binaya ek yük olmadan uygulanabilmektedir. Dış cephe kaplama modellerini maddeler halinde sıralarsak:

Dış Cephe Mantolama

Ahşap Dış Cephe Kaplamaları

-Prekast Dış Cephe Kaplamaları

Alüminyum Kompozit Panel Dış Cephe Kaplamaları

-Yalı Baskı Dış Cephe Kaplamaları

Doğal Taş Dış Cephe Kaplamaları

Siding Dış Cephe Kaplamaları çeşitleridir. 

Dış cephe mantolama işleminin binanın dışından yapılması ve tüm elemanlarının ısı depolayan bir kütle olarak değerlendirilmesi gerekir. Bina içerisindeki ısınma kaynaklarının kesildiği anda, iç cephe kaplamalarına oranla daha yavaş bir soğuma veya ısınma gerçekleşir. Yani çok daha ekonomik bir ısınma-soğuma sağlanmış olur. Aksi durumda ise ısı yalıtımının uygulanmasında ısı depolayıcı maddeler; yapı içerisinde de bina içinde kullanılan malzemeler olacaktır. Dış cephe kaplama işleminin ardından depolanan ısı miktarları sınırlı ve oldukça düşük miktarlarda kalmaktadır